patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την Πατμιάδα

 

PATMIAS_KTIRIOΌπως ήδη γράψαμε το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη Λέρο, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου «Πατριαρχείο», Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ : Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) και Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου (Π.Εξ.Π.) για την θεώρηση των Μελετών , την υποβολή στο ΕΠΚΝΑ 2007-13 και την εκτέλεση του έργου Ανάπτυξη και βελτίωση Υποδομών στο υφιστάμενο κτίριο της Πατμιάδος εκκλησιαστικής σχολής.

 

Η Προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί, προκειμένου η Περιφέρεια να αναλάβει την θεώρηση της μελέτης και την ωρίμανση του έργου «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών στο υφιστάμενο κτίριο της Πατμιάδος εκκλησιαστικής σχολής», με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του συμπατριώτη μας Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αντώνη Χατζηιωάννου που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το ερχόμενο Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στη Λέρο, η Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου έχει ήδη αναθέσει σε μελετητές την σχετική μελέτη, η οποία βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Με την προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα αναλάβουν την θεώρηση των μελετών, την λήψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και την ετοιμασία του απαραίτητου φακέλου για χρηματοδότηση του έργου από το Ε.Σ.Π.Α.

Εμείς ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να ενταχθεί το έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θα είναι το καλύτερο δώρο για την επέτειο των 300 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής, αλλά και μία τονωτική ένεση στην οικονομία του νησιού μας.